veiled | gesluierd
NL Over vrouwen die kiezen voor de niqaab

Het is het controversieelste kledingstuk van Europa: de niqaab, de gezichtssluier die alleen de ogen vrijlaat. Wie zijn de vrouwen die ervoor hebben gekozen zo'n sluier te dragen? Wat vinden ze belangrijk, mooi en grappig? En wat dragen ze thuis of op een feest waar geen mannen aanwezig zijn? Ik ging ernaar op zoek en wat ik tegenkwam verraste me.

Het boek 'Veiled - Too Busy Being Awesome'

Op 19 september is het zover, dan verschijnt tijdens de fotokroniek in Pakhuis De Zwijger mijn fotoboek ‘Veiled, Too Busy Being Awesome’ over vrouwen die kiezen voor de niqaab. Ik zal die avond ook ingaan op de totstandkoming en de achtergronden van het project. Wil je erbij aanwezig zijn? Geef je dan op via de website van Pakhuis De Zwijger.

Volg het project via mijn Facebook-pagina Veiled en lees ook mijn blogjes op de website Veiled.

Tot 8 juni was in Het Nutshuis de expositie Too Busy Being Awesome te zien. Vanaf september gaat de expositie verder reizen: eerst naar OBA Javeplein in Amsterdam en daarna naar het Volkshotel.

Het project wordt ondersteund door het Fonds Anna Cornelis, won een Zilveren Camera in de categorie Portretten (reeks), werd genomineerd voor de SO2015 Award en geselecteerd voor de New Dutch Photography Talent 2017.EN About women who choose to wear niqaab

The niqab, a face veil that only leaves the eyes uncovered, is prohibited in more and more countries. Many assumptions are made about women who choose to wear niqab. They are supposedly oppressed, intolerant and extremist. I investigated these assumptions, in collaboration with several women wearing niqab in The Netherlands and in the UK. In one part of the project the women show the clothes they wear when they are at home or go to a party without any men attending.


***Geen van de foto's mag worden overgenomen zonder toestemming van de fotograaf. Neem voor informatie contact op met Saskia Aukema: 06 - 387 12 551 of mail naar saskia@zazquia.nl.

steun me via Voor de kunst.


Steun me bij het maken van mijn boek op Voor de kunst.